25/10/12

Μαγειρικό θερμόμετρο

Τα θερμόμετρα αυτά επινοήθηκαν για να επιτευχθεί η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος ενός τρόφιμου. Υπάρχουν πολλών ειδών ανάλογα με το είδος της τροφής, του ποτού, του γλυκού.
Ενδεικτικά παραθέτω τρία είδη:

1) Το θερμόμετρο αυτό έχει μία μακριά μεταλλική ακίδα κάτω απο τη βάση του την οποία βυθίζουμε μέσα στα φαγητά , π.χ. στο κρέας ή στη γαλοπούλα για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία τους.


2) Με αυτό μετράμε τη πήξη της καραμέλας και των σιροπιών.

3) Με τη ροδέλα στα δεξιά,  μετράμε τη θερμοκρασία του μπουκαλιού του κρασιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου