13/10/12

Αστακός θερμιδόρ

Η σάρκα του αστακού μαγειρεύεται με βούτυρο, κονιάκ, μυρωδικά και μπεσαμέλ. Οταν είναι έτοιμο τοποθετείται μέσα στο κέλυφός του που είναι ήδη κομμένο στη μέση, περιχύνεται με καυτό βούτυρο και τριμμένο τυρί τύπου Γκριγιέρ  και σερβίρεται με σάλτσα μουστάρδας. 
Ιστορία
Θερμιδόρ ονομάζετο ο 11ος μήνας του Γαλλικού Δημοκρατικού Ημερολογίου που θεσπίστηκε μετά τη Γαλλική επανάσταση του 1789 και διατηρήθηκε για 13 χρόνια. Το συγκεκριμμένο έδεσμα πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πρός τιμήν του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Πάντως ήταν ένα απο τα τελευταία γεύματα που σερβιρίστηκαν στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού. 


Lobster thermidor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου