29/9/12

Σούβλισμα

1) Τεχνική ψησίματος κάποιου κρέατος στα κάρβουνα  - στη ψησταριά.

2)  Διαδικασία κατά την οποία ένα σχετικά μεγάλο κομμάτι κρέατος ή και ολόκληρο το ζώο (π.χ. ένα αρνί) το περνάνε πάνω σε μυτερό μεταλλικό κοντάρι, τρυπώντας το πέρα ως πέρα. 
Το κοντάρι, που λέγεται και σούβλα, τοποθετείτε πάνω σε ψησταριά όπου είτε με το χέρι είτε με μοτέρ γυρίζει αργά γύρω απο τον άξονά της, ώστε το κρέας να ψήνεται αργά και ομοιόμορφα διατηρώντας τους χυμούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου