22/9/12

Η κουζίνα του Κεμπέκ

Το Κεμπέκ (Καναδάς) έχει ηπειρωτικό κλίμα, πολλά γεωργικά προϊόντα που ωριμάζουν στον ήλιο, μεγάλη ποικιλία απο γουνοφόρα ζώα με θρεπτικό κρέας, τοπικά ψάρια, σιρόπι σφενδάμνου και γλυκά. Χαρακτηρίζεται απο τη δημιουργική χρήση όλων των ανωτέρω πραγμάτων μέσα απο συνταγές γαλλικής κουζίνας.
Υπάρχουν πλούσιες σάλτσες κρέατος που περιχύνουν τις τηγανιτές πατάτες, μπουκιές απο τυρόπηγμα, αλλαντικά, χοιρομέρι, ποικιλία φουά γκρά και ωραία γλυκά.



Quebec cuisine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου