22/9/12

Μπριζόλες Αργεντινής

Είναι διαφορετικές απο τις ευρωπαϊκές εξαιτίας της εκτροφής των βοοειδών που βόσκουν ελεύθερα στα απέραντα λιβάδια (Pampas) της Αργεντινής. Το εύκρατο κλίμα και το ποσοστό βροχόπτωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στη ποιότητα του χόρτου (κυρίως τριφυλλι και alfalfa) που περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, το οποίο μετατρέπεται σε μυϊκούς ιστούς και όχι σε λίπος. Ετσι το κρέας που καταλήγει στον καταναλωτή είναι εξαιρετικά εύγευστο, τρυφερό, χωρίς λίπος και χοληστερίνη.

Μαγειρική
Μαγειρεύονται σε κατακόρυφη σούβλα στο επάνω μέρος της ψησταριάς μαζί με νεφρά και γλυκάδια. Τα κατώτερα κομμάτια μαρινάρονται σε σάλτσα με καυτερές πιπεριές, σκόρδο, αλάτι, βότανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου