26/9/12

Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες

Φοράμε στα χέρια μας γάντια γιατί το καθάρισμα της αγκινάρας μαυρίζει τα δάχτυλά μας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι της αγκινάρας και τα περισσότερα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Αν τα φύλλα έχουν σκληρές άκρες τις κόβουμε με ένα μαχαίρι, έτσι ώστε η αγκινάρα να μοιάζει με ρηχή κούπα. Αφήνουμε τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα. Το κέντρο της αγκινάρας έχει ένα κύκλο απο τρίχες, είναι πικρές στη γεύση και χρειάζεται να αφαιρεθούν. Με ένα μαχαιράκι τις κόβουμε προσεκτικά και τέλος βουτάμε τις καθαρισμένες μας αγκινάρες σε ένα μπώλ με κομμένα λεμόνια ή και με το χυμό ώστε να μη μαυρίσουν.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου