12/7/12

Tunnbröd

Είδος λεπτού ψωμιού που χρησιμοποιείται να τυλίγεται γύρω απο κάποιο άλλο τρόφιμο όπως π.χ. "το μπουρίτο" (βλέπε ορισμό). Η ζύμη του αποτελείται απο ένα μείγμα σταριού, βρώμης και σικάλεως καθώς και γάλακτος. Υπάρχει και ένα δεύτερο είδος το τραγανιστό που χρησιμοποιείται για να συνοδεύει πιάτα με ψητά ψάρια ή λουκάνικα. 

Ιστορία
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων χρησιμοποιούν κομμάτια αυτού του ψωμιού σαν παπάρα μέσα στα υπολείμματα σάλτσας απο το ψητό χοιρομέρι. 

Σκανδιναβικής προέλευσης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου