30/5/12

Πάντς φορόν

Μείγμα μπαχαρικών απο την Ανατολική Ινδία, Βεγγάλη, Μπαγκλαντές. Εχει μία ασυνίθιστη γεύση που προκαλείται απο μάραθο, απήγανο, κύμινο και μαύρη μουστάρδα . Στα φαγητά μπαίνει ολόκληρο ποτέ αλεσμένο.Χρησιμοποιείται σε πιάτα με λαχανικά, διάφορα κάρυ, ψάρια, φακές και πίκλες. Στη περιοχή της Βεγγάλης το τηγανίζουν τόσο ώστε οι σπόροι να σκάζουν. Μετά προσθέτουν τα υπόλοιπα υλικά. 


Panch phoron, Panch pharon, Panch phoran

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου