4/5/12

Σάμος Νέκταρ

Είδος παλαιωμένου γλυκού κρασιού "Π.Ο.Π" (βλέπε ορισμό) απο τη Σάμο. Εϊναι ποικιλίας μοσχάτου μικρόρωρου που φύεται σε ορεινούς αμπελώνες. Τα επιλεγμένα υπερώριμα σταφύλια αποξηραίνονονται στον ήλιο, πατιούνται και ξεκινάει η αργή ζύμωση. Τα επίπεδα των σακχάρων φτάνουν έως τα 360 γρ./λίτρο. Φυλάσσεται για τρία χρόνια σε δρύϊνα βαρέλια όπου μετά αποκτά μέτριο κεχριμπαρένιο χρώμα με χρυσές ανταύγειες, αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και γλυκών μπαχαρικών.
Θεωρείται το ευγενέστερο γλυκό κρασί της Ευρώπης με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του λόγω της ποιότητάς του και της χαμηλής του τιμής.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου