28/4/12

Γάλα καρύδας

Γάλα καρύδας ονομάζεται το υγρό που προκύπτει απο τη τριμμένη σάρκα (λευκό μέρος) της καρύδας. Υπάρχουν 2 ειδών γάλατα, το πηχτό και το αραιό. Το πηχτό παρασκευάζεται όταν τρίψουμε τη σάρκα της καρύδας, την ανακατέψουμε με χλιαρό νερό και μετά τη περάσουμε μέσα απο τουλπάνι. Το αραιό γάλα παράγεται όταν μετά απο τη πρώτη διαδικασία, συνεχίσουμε να το περνάμε μέσα απο λεπτότερο τουλπάνι μέχρι να αραιώσει πολύ. Το γαλα καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά.

Μαγειρική
Αποτελεί βασικό συστατικό για πολλά πιάτα των τροπικών , όλης της ΝΑ Ασίας, καθώς και των νησιών του Νότιου Ειρηνικού και Βραζιλίας. Το γάλα καρύδας είναι ένα απο τα συστατικά για τη δημιουργία του "κάρυ"(βλέπε ορισμό). Ανακατεμένο με πάστα ρυζιού δημιουργεί ένα απο τα πιο βασικά πιάτα της Ινδονησίας, ενώ στη Βραζιλία το βάζουν σε μαγειρευτά πιάτα με θαλασσινά. Επειδή κόβει εύκολα χρειάζεται συνεχές ανακάτεμα. Δένει όμορφα με πράσινο κάρι και τσίλι.


Coconut milk



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου