3/4/12

Αποστείρωση

Είδος διαδικασίας με σκοπό τη καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών και ενζύμων που ίσως αλλοιώσουν τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε δοχεία για μεγάλο διάστημα.
Για να πετύχει η αποστείρωση, χρειάζεται να ζεστάνουμε τα γυάλινα δοχεία ή μπουκάλια σε θερμοκρασία που υπερβαίνει τους 100 βαθμούς Κελσίου. Μετά αφού κρυώσουν μπορούμε να τα γεμίσουμε με π.χ. μαρμελάδες, τουρσιά, πίκλες, σάλτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου