6/4/12

Βατραχοπόδαρα

Είδος πιάτου που παρασκευάζεται απο τα πίσω μπουτάκια βατράχων. Αφού γδαρθούν, μαγειρεύονται τσιγαριστά, ραγού, μέσα σε κουρκούτι. Εχουν γεύση κοτόπουλου.

Οι Γάλλοι τα θεωρούν ιδιαίτερα εκλεκτό μεζέ. Τα βατραχοπόδαρα επίσης τ' αγαπούν στη Ταϋλάνδη, Βιετνάμ, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Ιταλία και ΒΔ Ελλάδα, ιδιαίτερα στη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν είτε φρέσκα είτε σε πακέτο, κατεψυγμένα.

Cuisse de grenouille - Frog legs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου