4/3/12

Στιγμιαίος καφές

Ρόφημα που παράγεται απο κόκκους καφέ. Οι κόκκοι αποξηραίνονται με ψεκασμό και μετά αλέθονται σε σκόνη. Το τελικό προϊόν διαλύεται σε λίγο ζεστό νερό απελευθερώνοντας τα αρώματά του.
Τα πλεονεκτήματα του στιγμιαίου καφέ είναι η ταχύτητα της ετοιμασίας του, η μεγάλη διάρκεια ζωής του και το ελάχιστο βάρος του σαν σκόνη.

Ιστορία
Εφευρέθηκε το 1901 απο τον Ιάπωνα Sartori Kato που δούλευε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Το 1938 η ελβετική εταιρεία Nestle τον έβγαλε στην αγορά με το εμπορικό όνομα Nescafe (Nestle+Cafe). Εκτοτε ο καφές αυτός εξαπλώθηκε σε όλο το κόσμο με 2 ποικιλίες τον "κανονικό" και εκείνον "χωρίς καφεϊνη"


Instant coffee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου