24/3/12

Τσιμπίδες

Οταν θέλουμε να πιάσουμε κάποιο τρόφιμο μέσα απο τη βραστή κατσαρόλα, χρησιμοποιούμε μία λαβίδα, μία τσιμπίδα, ώστε να το συλλάβουμε χωρίς να κάψουμε τα δάχτυλά μας. Με τις λαβίδες μπορούμε να κρατήσουμε και ένα τρόφιμο σταθερό, ώσπου να το μεταφέρουμε στο πιάτο μας.
Οι τσιμπίδες μπορεί να είναι ξύλινες, πλαστικές, ή μεταλλικές. Ανάλογα με το σχήμα των άκρων τους τις χρησιμοποιούμε για διάφορες χρήσεις

Αυτή εδώ είναι για να πιάνουμε εύκολα τα μακαρόνια, χόρτα ή τη σαλάτα. Αυτή είναι για να πιάνουμε εύκολα κομμάτια κρέατος απο το φούρνο, τη ψησταριά, το τηγάνι. Επίσης είναι για να πιάνουμε πατάτες, πίτες, πιτσάκια.Αυτή εδώ είναι για να κρατάμε σταθερά τα σαλιγκάρια και με ένα πιρουνάκι να αδειάζουμε απο το κέλυφος το κρέας τους.
Tongs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου