Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
7/3/12
Βαρένικα
Είδος ζυμαρικών που είναι γεμισμένα με μυζήθρα. Πλάθονται μαζί με το τυρί και τυλίγονται σαν τα τυροπιτάκια. Βράζονται ή τηγανίζονται.
Ιστορία
Ρωσικής καταγωγής. Οι εκ Ρωσίας Ελληνες προερχόμενοι απο το Πόντο, το έφεραν στην Ελλάδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή, 1922-1923.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου