4/2/12

Raclette

Είδος σκληρού Ελβετικού τυριού. Ζυγίζει έως 7 κιλά, με διάμετρο έως 35 εκατοστά. Είναι καφεκόκκινο ενώ η μάζα του ανοιχτοκίτρινο. Εχει πικάντικη γεύση, είναι λίγο κρεμώδες και λιώνει εύκολα.

Μαγειρική
Ως λιωμένο τυρί που σερβίρεται πάνω απο πατάτες συνήθως. Το τυρί λιώνει πάνω στο τραπέζι σε κάποια κεραμική/μεταλλική πλάκα αλλά όχι σε "φοντύ" (βλέπε ορισμό). Συνοδεύεται με ψωμί, πατάτες, σάλτσες, όπως το φοντύ. Οι Ελβετοί το λατρεύουν ίσως περισσότερο και απο το "φοντύ" (βλέπε ορισμό).

Ιστορία
Κατά τη διαρκεέια του Μεσαίωνα οι χωρικοί έτρωγαν πικάντικο Ρακλέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου