27/2/12

Πώς τρώγονται τα φρούτα

Σε ένα επίσημο γεύμα το κάθε φρούτο τρώγεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, συνήθως με μαχαιροπήρουνα ή με το χέρι

Τα αχλάδια και τα μήλα τα κόβουμε με το μαχαίρι στη μέση και μετά το κάθε κομμάτι στη μέση. Κρατάμε το κάθε κομμάτι με το πιρούνι και το ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι. Αν το αχλάδι μας σερβιριστεί ξεφλουδισμένο το τρώμε με το πιρούνι. Το ψημμένο αχλάδι τρώγεται και με το κουταλάκι.

Ο ανανάς τρώγεται με το κουτάλι και το πιρούνι αν μας σερβιριστεί μισός στο πιάτο μας. Αν εμφανισθεί κομμένος σε ροδέλλες τον τρώμε με το πιρούνι

Τα βερίκοκα τρώγονται με τα χέρια, τα ανοίγουμε βγάζουμε το κουκούτσι και τρώμε το φρούτο.

Τα ροδάκινα, νεκταρίνια, γιαρμάδες ξεφλουδίζονται με το μαχαίρι, τα κόβουμε και τα τρώμε σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι.

Τα κεράσια τρώγονται με το χέρι και τα κουκούτσια τα τοποθετούμε διακριτικά στο πιάτο μας, ή τα φτύνουμε μέσα σε ένα κουτάλι, αφού σκεπάσουμε τη διαδικασία με το χέρι μας.

Το πεπόνι και το καρπούζι σε φέτες τρώγονται με μαχαιροπήρουνα. Αν όμως μας βάλουν μισό πεπονάκι μπροστά μας, τότε το τρώμε με κουτάλι.

Τα σύκα ξεφλουδίζονται με το μαχαίρι και με το πιρούνι τρώμε το εσωτερικό τους. Αν είναι ήδη κομμένα στη μέση και συνοδεύονται απο αλλαντικά ή τυρί, χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνο.

Το πορτοκάλι τρώγεται με μαχαιροπίρουνο. Το κρατάμε σταθερό με το πιρούνι και με το μαχαίρι κόβουμε τη φλούδα γύρω-γύρω σε φέτες, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και τρώμε το εσωτερικό του με το πιρούνι.

Τα μανταρίνια ξεφλουδίζονται και τρώγονται με τα χέρια. Αν όμως μας σερβιρισθούν ξεφλουδισμένα, τα τρώμε με το πιρούνι

Το μάνγκο ξεφλουδίζεται με το μαχαίρι και τρώγεται σε φέτες με το πιρούνι

Τα δαμάσκηνα τρώγονται με τα χέρια.

Η μπανάνα τρώγεται με το πιρούνι. Τη κρατάμε σταθερά με το πιρούνι και με το μαχαίρι κόβουμε τη φλούδα κατά μήκος και την ανοίγουμε. Τη κόβουμε μετά σε κομμάτια με το πιρούνε και τη τρώμε

Τα σταφύλια τρώγονται με τα χέρια. Τα κουκούτσια τα φτύνουμε διακριτικά στα χέρια μας ή σε ένα κουταλάκι και τ' αφήνουμε στο πιάτο μας.

Οι φράουλες τρώγονται με το κουτάλι, είτε είναι σερβιρισμένες σκέτες, είτε με
παγωτό, λικέρ, κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου