27/2/12

Πώς κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα

1) Οταν είναι να ξεκινήσει το γεύμα με σούπα, κρατάμε το κουτάλι με το δεξί μας χέρι και τρώμε τη κάθε κουταλιά απο το πλάϊ του κουταλιού. Ποτέ δεν βάζουμε όλο το κουτάλι στο στόμα μας.

2) Στο γεύμα, με το δεξί χέρι κρατάμε το μαχαίρι με τη λεπίδα πρός τα κάτω και με το αριστερό το πιρούνι με τα δόντια πρός τα κάτω. Πιάνουμε το μαχαίρι με τον αντίχειρα στη κορυφή της λαβής, το δείκτη πάνω στη λεπίδα, αντίστοιχα και το πιρούνι.
Σταθεροποιούμε το φαγητό στο πιάτο με το πιρούνι μας και με το μαχαίρι το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Με τα δόντια του πιρουνιού πρός τα κάτω, φέρνουμε τη μπουκιά στο στόμα μας. Το μαχαίρι όταν δεν χρησιμοποιείται μένει μέσα στο πιάτο, η λαβή του δεν ακουμπάει στο τραπεζομάντηλο.
Ας θεωρήσουμε ότι το πιάτο είναι ένα ρολόϊ.

Αν θέλουμε να δείξουμε στο σερβιτόρο ότι έχουμε τελειώσει το φαγητό μας, τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνά μας παράλληλα το ένα με το άλλο με τις λαβές να δείχνουν στην ώρα 4. Αντίστοιχα αν θέλουμε να δείξουμε στο σερβιτόρο ότι δεν έχουμε τελειώσει το φαγητό μας, σταυρώνουμε τα μαχαιροπίρουνά μας έτσι ώστε η λαβή του πιρουνιού να δείχνει 8 η ώρα και του μαχαιρού ώρα 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου