4/2/12

Κρασί Μαδέιρα

Αρωματικό κρασί που παράγεται στα νησιά Madeira της Πορτογαλίας. Φτιάχνεται απο συγκεκριμμένες ποικιλίες λευκών σταφυλιών.

Είδη κρασιού Μαδέιρα
1) Erdehlo : Ξηρή ποικιλία, σερβίρεται ως απεριτίφ
2) Sercial : Ξηρή ποικιλία, σερβίρεται ως απεριτίφ
3) Boal : Ημίγλυκο, σερβίρεται με επιδόρπια
4) Malmsev : Γλυκό, σερβίρεται με επιδόρπια

Ιστορία
Οι ρίζες του κρασιού αυτού φθάνουν ως την εποχή της αποικιοκρατίας όπου το νησί της Μαδέρας ήταν ο τελευταίος σταθμός για τα πλοία πρίν ξανοιχθούν πρός το Νέο Κόσμο. Απο τον 16ο αιώνα τα πλοία αυτά εφοδιάζοντο με κρασί Μαδέιρας που θα τους συντρόφευε στο μακρύ ταξίδι τους. Για να μη χαλάσει το κρασί, προσέθεταν οινόπνευμα απο ζαχαροκάλαμο. Στο ταξείδι το κρασί ζεσταινόταν λόγω καιρικών συνθηκών και ωρίμαζε. Ολόκληρος ο Νέος κόσμος αλλά και οι Ολλανδοί λάτρεψαν το κρασί Μαδέιρα.

Madeira wine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου