30/1/12

Καϊγκανάς

Είδος ομελέτας με φέτες τυρί που τις έχουν τηγανίσει με αυγά και αλεύρι και περιχύσει με μέλι.

Ιστορία
Θεωρείτο γιορτινό φαγητό στις Ελληνικές περιοχές της Μικράς Ασίας, ετοιμαζόταν την ημέρα του γάμου, ειδικά για τον γαμπρό. Αργότερα τον έστελναν σε φιλικά σπίτια για να γνωστοποιήσουν τη γέννηση των παιδιών του νέου ζευγαριού. Στο Πόντο το ίδιο φαγητό είναι γνωστό με το όνομα "φούστρον".

Καταγεται απο τη Καππαδοκία, όμως μαγειρεύεται στη περιοχή της Νάουσας όπου για τυρί βάζουν το "Μπάτζο" (βλέπε ορισμό).

Λέγεται και Γκαϊγκανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου