3/1/12

Μπωφόρ

Είδος αγελαδινού γαλλικού τυριού Π. Ο. Π. Εχει σχήμα μυλοπετρας, με διάμετρο 60 εκατοστά, ύψος 20 εκατοστά και βάρος έως 60 κιλά. Είναι έντονο κίτρινο και έχει κρούστα σκουρώτερη σαν χρώμα. Εχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ωριμάζει μετά απο 6 μήνες. Η γεύση του είναι ελαφρώς αλμυρή, λιπαρά 48%, λιώνει εύκολα.

Ιδανικό για σουφλέ, ομελέτες, "κίς (quiche)" (βλέπε ορισμό).

Ιστορία
Το όνομά του προέρχεται απο το ομώνυμο χωριό της Σαβοϊας, στις γαλλικές Αλπεις. Παραδοσιακά οι Γερμανοί το παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια τους για σκί στις γαλλικές Αλπεις.

Beaufort cheese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου