11/1/12

Μαούρι

Γεμιστό αρνί που ψήνεται για 10-20 τουλάχιστον ώρες. Το αρνί γεμίζεται με συκωτάκια, σταφίδες, κρεμμύδια, κουκουνάρια, μυρωδικά, ρύζι και ντομάτες τα οποία έχουν προηγουμένως τσιγαρισθεί. Μετά το απλώνουν σε λαδόκολλες στρωμένες με φύλλα δάγνης και μετά το βάζουν σε ένα συγκεκριμμένο σκεύος (το μαούρι) που ήταν κάποτε πήλινο, αλλά σήμερα μεταλλικό σε σχήμα ταψιού. Σερβίρεται τη Κυριακή του Πάσχα.

Λέγεται και μουούρι
Κατάγεται απο τη Κάλυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου