15/1/12

Σις κεμπάπ


Κομμάτια κρέατος, περασμένα σε ξύλινη ή μεταλλική μικρή σούβλα που να χωράει σε ένα πιάτο, μαζί με λαχανικά και ψημένα στα κάρβουνα. Το κρέας μπορεί να είναι αρνίσιο, μοσχαρίσιο, απο κοτόπουλο ή και ψάρι. Τα λαχανικά είναι συνήθως πράσινες πιπεριές, φέτες ντομάτα και κρεμμύδι.

Ιστορία
Τα παλιά χρόνια οι νομάδες καβαλλάρηδες της κεντρικής Ασίας όταν νύχτωνε και κατασκήνωναν, πέρναγαν κομμάτια κρέατος στις άκρες των σπαθιών τους και τα έψηναν σε ανοιχτές φωτιές. Με τη πάροδο των ετών, λαχανικά που αργούσαν να ψηθούν προστέθηκαν ενώ το κρέας μαρινάρετο σε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιών με μυρωθικά και πιπέρια.


Shish kebab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου