31/1/12

Χαλέπικο πιπέρι


Εϊδος μπαχαρικού ιδιαίτερα διαδεδομένης στις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, Β. Αφρική. Είναι λιγώτερο καυτερό απο το πιπέρι τύπου "τσίλι" (βλέπε ορισμό) αλλά περισσότερο νόστιμο, με ελαφρά πικάντικη γεύση και διακριτικό άρωμα σταφίδας.
Καλλιεργείται στη Συρία και στη Τουρκία, όπου οι πιπεριές αφήνονται πάνω στα φυτά ώστε να αποκτήσουν μεστή γεύση. Μετά τις συλλέγουν και τις απλώνουν στον ήλιο για να ξεραθούν. Κατόπιν αφαιρούνται οι σποροι και οι αποξηραμένη φλούδα και σάρκα αλέθεται χοντρά.

Μαγειρική
Πηγαίνει με τα ζυμαρικά, μαγειρευτά, ψητά, σαλάτες, σε σούπες και σε όλα τα πιάτα της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής.


Λέγεται και Μπούκοβο
Aleppo pepper- Capsicum annuum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου