31/1/12

Μπούκοβο


Είδος μπαχαρικού που αποτελείται απο αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς που ονομάζεται "μεσογειακό τσίλι". Εχει καυτερή, δυνατή και μεστή γεύση.

Μαγειρική
Πάει πολύ ωραία σε σούπες, στα ψητά, ζυμαρικά, μαγειρευτά γιατί πέρα απο τη καυτερή της γεύση είναι και πολύ νόστιμη. Μετά την επεξεργασία, μπορεί να έχει και γλυκιά γεύση.

Ιστορία
Η ονομασία του προέρχεται από το χωριό Bukovo, που βρίσκεται στην περιοχή του Μοναστηρίου στα Σκόπια γιατί εκεί καλλιεργούντο εξ' αρχής αυτές οι πιπεριές. Μετά την αποξήρανσή τους τις έτριβαν ολόκληρες σε μεγάλα χοντρά κομμάτια και αυτά τα ονόμασαν Μπούκοβο.


Λέγεται και Χαλέπικο (Aleppo pepper)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου