1/1/12

Κακαβιά

Η σούπα του ψαρά. Ετοιμάζεται με πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, χυμό λεμονιού και πολλά βραστόψαρα. Για περισσότερη ουσία ένας ροφός ή και μία "στήρα"(βλέπε ορισμό), κάνουν τη διαφορά. Μερικοί προσθέτουν σ' αυτή τη ψαρόσουπα λίγο χυμό λεμονιού.

Ιστορία

Η σούπα αυτή ξεκίνησε να παρασκευάζεται πάνω στα ψαροκάϊκα. Επειδή οι ψαράδες έλειπαν για ψάρεμα πολλές μέρες, έφτιαχναν ψαρόσουπα πάνω στα καράβια τους προσθέτοντας πατάτες, νερό, λάδι, ξυνό, κρεμμύδια και ψωμι, υλικά που είχαν πάντα μαζί τους. Τα ψάρια της σούπας αυτής ήταν δευτέρας διαλογής, αυτά που είχαν μικρή εμπορεύσιμη αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου