15/12/11

Cheddar

Ημίσκληρο τυρί που παράγεται απο απαστερίωτο αγελαδινό γάλα. Κυκλοφορεί σε κυλίνδρους μέχρι 26 κιλά και χρειάζεται 9-24 μήνες για τη πλήρη παλαίωσή του. Η υφή του είναι συμπαγής και κοκκώδης, είναι έντονο κίτρινο και καμμιά φορά έχει ελαφρά κρούστα. Η γεύση και το άρωμά του αλλάζουν ανάλογα με το χρόνο παλαίωσης, γίνεται μεστή, φρουτώδης με άρωμα μπαχαρικών.

Τα νεαρά τυριά είναι κατάλληλα για σάντουϊτς, για κρατέν έκεί όπου το τυρί δεν χρειάζεται να έχει έντονη γεύση. Τα παλαιωμένα τυριά σερβίρονται στο τέλος του γεύματος μαζί με ένα δυνατό κόκκινο κρασί.

Είναι τυρί ΠΟΠ (Somerset, Devon, Dorset, Cornwall), Αγγλικής καταγωγής
Τσένταρ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου