7/12/11

Κοπανιστή

Είδος μαλακού τυριού απο τις Κυκλάδες. Είναι ροζέ στο χρώμα, με έντονη πιπεράτη γεύση. Παρασκευάζεται από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα μαζί με φυσική πυτιά που αφού στραγγίξει μέσα σε τσαντίλες, ωριμάζει αργά σε πήλινα δοχεία ή και βαρέλια. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης, προσθέτουν και άλλο τυρί.

Η κοπανιστή της Μυκόνου είναι και Π.Ο.Π. Στη Νάξο ονομάζουν τη κοπανιστή "τυροκαυτερή". Στην Ανδρο τη λένε και "Μπουρνιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου