Κρύα σάλτσα απο πουρέ αβοκάντο, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τσίλι, κόλιανδρο και προαιρετικά μερικά κομμάτια ντομάτα. Συνοδεύει "τορτίγιες"και "τάκος" (βλέπε ορισμούς).
Ιστορία
Παλιά χτυπούσαν στο γουδί τη σάρκα του αβοκάντο με θαλασσινό αλάτι. Πρώτοι οι Αζτέκοι το έτρωγαν τον 16 αιώνα. Το ονόμαζαν "āhuacamolli," που σημαίνει σάλτσα αβοκάντο.
Μεξικανικής καταγωγής
Guacamole
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου