Αφράτο και λίγο ξυνό επιδόρπιο με κρέμα γάλακτος χτυπημένη μαζί με ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη άχνη και λίγο κρασί. Το ξύσμα μαρινάρεται σε κρασί, τσέρι, κονιάκ ή κουαντρώ.
Ιστορία
Δημοφιλές γλύκισμα κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, ξεκίνησε απο την εποχή των Tudor (1485), ώς ρόφημα απο φρεσκοαρμεγμένο γάλα στο οποίο αμέσως έρριχναν μηλίτη μέσα στη καρδάρα. Αυτό άφριζε και έβγαζε καϊμάκι σαν "καπουτσίνο" (βλέπε ορισμό).
Σε άλλη παρεμφερή έκδοση, άφηναν το ρόφημα στην άκρη για μερικές μέρες ώστε η κρέμα να πήξει απο πάνω.
Αγγλικής καταγωγής
Σε άλλη παρεμφερή έκδοση, άφηναν το ρόφημα στην άκρη για μερικές μέρες ώστε η κρέμα να πήξει απο πάνω.
Αγγλικής καταγωγής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου