1/11/11

Sambuca

Λικέρ με άρωμα γλυκάνισου, όχι πολύ γλυκό που σερβίρεται με μερικούς ψημένους κόκκους μαύρου καφέ να επιπλέουν στο ποτήρι. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σαν μαύρη, σκούρα μπλέ και κόκκινη. Σερβίρεται σκέτη ή και με άλλες μορφές, όπως :
α) Σε μικρά ποτήρια με πάγο
β) Σε μικρά ποτήρια με κόκκους καφέ να επιπλέουν
γ) Μέσα στο καφέ σαν γλυκαντική ουσία. Οι Ιταλοί ονομάζουν αυτό "Caffe correto"
δ) Σε ψηλά ποτήρια ανακατεμένη με νερό ώστε να μειώνεται η γεύση αλκοόλ.
ε) Σε χοντρό ποτήρι, που η επιφάνεια ανάβεται.

Ιστορία
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές απο πού προήλθε το όνομα "Σαμπούκα" α) Η εταιρεία Μolinari θεωρεί ότι πρέρχεται απο την αραβική λέξη "Zammut" που αναφερόταν σε ένα ποτό με βάση το γλυκάνισο και που μεταφέρθηκε με καράβια στο λιμάτνι της Civitavecchia.

β) Το Oxford English Dictionary λέει ότι ο όρος προέρχεται απο τη λατινική λέξη "sambūc-us',
που είναι το αντίστοιχο δένδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου