21/11/11

Σιρόπι σφενδάμνου

Σιρόπι που παράγεται απο το ρετσίνι του σφενδάμου. Αντικαθιστά τη ζάχαρη, έχει λιγώτερες θερμίδες και χρησιμοποιείται συνήθως για πάνκεικς, τηγανίτες.

Μαγειρική
Σερβίρεται σαν γαρνιτούρα πάνω σε "βάφλες" (βλέπε ορισμό) και τηγανίτες.

Χρήσεις
1) Ζάχαρη σφενδάμνου Βράζουν το σιρόπι με νερό, όταν εξατμισθεί, μένει στο πάτο μία κοκκώδης μάζα. Αυτή είναι η ζάχαρη σφενδάμνου
2) Κρέμα σφενδάμνου Βράζουν το σιρόπι και μετά το ψύχουν σταδιακά. Πρίν παγώσει αρχίζουν να το ανακατεύουν ώστε να γίνει λείο. Μετά βάζουν τη κρέμα σε μπωλάκια και την αφήνουν στο ψυγείο.   

Maple syrup


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου