17/11/11

Croquembouche

Είδος γλυκού που γίνεται με βάσει τα "σου-choux" (βλέπε ορισμό) γεμιστά με κρέμα, τοποθετημένα σε σχήμα λόφου, περιχυμένα με λιωμένη καραμέλα και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Ιστορία
Δημιουργήθηκε απο τον ζαχαροπλάστη Antoine Careme (1783-1833) σαν ένα νέο είδος εντυπωσιακού γλυκού. Οταν είχε ερωτηθεί επι του θέματος είχε πεί ότι ο στόχος του ήταν να κατασκεύαζε κάτι που να έμοιαζε με Τουρκικό φέσι, τουλάχιστον τέτοιο σχήμα είχε στην αρχή. Αργότερα πήρε τη κωνική του μορφή με το ένα σού πάνω στο άλλο.


Κροκανμπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου