8/11/11

Κρέμ μπριλέ

Είδος κρέμας φτιαγμένη με κρόκους αυγών, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Πασπαλίζεται με ζάχαρη που στη συνέχεια καίγεται με ειδικό φλόγιστρο και έτσι αποκτά ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Ιστορία
Η πρώτη αναφορά της κρέμ μπριλέ έγινε στο βιβλίο μαγειρικής του Francois Massialot το 1691. Το βιβλίο μεταφράστηκε στ' αγγλικά το 1731 και η συγκεκριμμένη κρέμα μετονομάσθηκε σε creme anglaise. Στις αρχές του 18ου αιώνα άλλαξε πάλι όνομα και έγινε "burnt creme" . Το 1879 η κρέμα αυτή εισήχθει στη κουζίνα του κολλεγίου Τρίνιτι στο Καίμπριτζ με την ιδιομορφία να τη καίνε απο πάνω με ένα φλόγιστρο πάνω στο τραπέζι.

Creme brulee, burnt creme,Trinity cream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου