2/11/11

Σεβίς

Φιλέτα ωμού ψαριού μαριναρισμένα σε λυμό λεμονιού, λάϊμ και πιπεριές τσίλι. Συνοδεύονται απο γλυκοπατάτες, μαρούλια, καλαμπόκι και αβοκάντο.

Ιστορία
Υπάρχουν αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με τη δημιουργία του Σεβίς. Μερικοί λένε ότι οι Πολυνήσιοι ήταν οι πρώτοι που το παρασκεύασαν, άλλοι λένε το πιάτο κατάγεται απο το Περού. Μαροκινές γυναίκες Ισπανών στρατιωτών που αποίκισαν το Νέο Κόσμο, ετοίμασαν πρώτες αυτό το φαγητό, προσθέτοντας λάϊμ στη μαρινάδα του.

Το πιάτο είναι δημοφιλές στις παράλιες περιοχές των ΗΠΑ, στη Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Seviche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου