24/11/11

Ραταφιά

Είδος ποτού απο φρέσκο χυμό από σταφύλι ή άλλα φρούτα, μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, κανέλλα ίσως και με μυρωδικά όπως μέντα, δενδρολίβανο, γλυκάνισο, που ανακατώνεται με δυνατό αλκοόλ. Το αλκοόλ αποτρέπει τη ζύμωση, και ο χυμός διατηρεί τη φρουτώδη γεύση και το άρωμα για πολύ καιρό. Κάποιοι το θεωρούν λικέρ.

Ιστορία
Το όνομα "ραταφια" προέρχεται απο 2 λατινικές λέξεις "rata"και "Fiat", λέξεις που προφέρονται στους Καθολικούς γάμους για να ενώσουν τους νεόνυμφους. Το ποτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γύρω στα 1000μ.Χ., στο Adorno της Ιταλίας σαν φάρμακο κατά της πανούκλας.


Ratafia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου