27/11/11

Απάκι

Χοιρινό άπαχο κρέας, κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια που μαρινάρεται σε ξύδι και μετά καπνίζεται. Η παραμονή στο ξύδι κρατάει 3 περίπου μέρες, μετά κρεμιέται σε ειδικούς φούρνους όπου καπνίζεται μαζί με Κρητικά αρωματικά χόρτα.
Τρώγεται όπως είναι, μπορεί όμως είτε να τηγανισθεί για λίγα λεπτά ή να ψηθεί σε φούρνο/στα κάρβουνα, να μπεί σε κάποιο λαδερό φαγητό ή και σε σούπα όπως η φασολάδα.

Κρητικής καταγωγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου