6/10/11

Γιδοτύρι

Τυρί φτιαγμένο απο κατσικίσιο γάλα. Φτιάχνεται ώς εξής: Μαζεύουν το γάλα, το πήζουν με πυτιά στους 22 βαθμούς Κελσίου, το ανακατεύουν δυνατά ώστε να χωρίσει απο το τυρόγαλο. Μετά το στραγγίζουν, το αλατίζουν και το ξεραίνουν. Φτιάχνεται απο τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο και σερβίρεται σαν επιδόρπιο

Η Αιτωλοακαρνανία και Ηπειρος το φτιάχνουν απο τον 19 αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου