12/10/11

Νορβηγική ομελέτα

Είδος επιδόρπιου που αποτελείται απο μία σπογγώδη βάση π. χ παντεσπάνι το οποίο σκεπάζεται απο παγωτό, μετά απο ψημένη στο φούρνο μαρέγκα. Το μυστικό της συνταγής είναι ότι ο αέρας που παγιδεύεται μέσα στη μαρέγκα προστατεύει το παγωτό απο τη θερμότητα του φούρνου, την ίδια στιγμή που η μαρέγκα και η βάση παντεσπάνι πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί το παγωτό, ροδίζουν. Ονομάζεται και Αλάσκα φλαμπέ
Αγγλική Ονομασία :Baked Alaska Αλλες ονομασίες :- Omelette á la norvégienne,Norwegian omelette,Omelette surprise, andglace au four.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου