7/10/11

Γκίζα

Είδος τυριού που φτιάχνεται απο τα απομεινάρια της παρασκευής βουτύρου ή απο το ξυνόγαλα που ξαναβράζεται για να γίνει η γκίζα. Την τρώνε σκέτη ή τηγανιτή με αυγά.

"Γκίζα" επίσης λέγεται ένα υποπροϊόν της φέτας που παρασκευάζεται απο τρίμματα και υγρά που μένουν στο βαρέλι βρασμένα με ειδικά ένζυμα ώστε να ξαναπήξουν. Το υποπροϊόν αυτό δεν είναι λιπαρό, ούτε έχει τη γευσικότητα της φέτας.

Κατάγεται απο την Ηπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου