Η παραμονή για αρκετό χρόνο, τροφίμων (κρεατικών, πουλερικών, ψαριών ή λαχανικών), μέσα σε υγρό που τα μαλακώνει και τα κάνει νόστιμα. Η μαρινάδα συνήθως σουρώνεται και χρησιμοποιείται αργότερα σαν βάση για τη σάλτσα που συνοδεύει το υλικό που μαριναρίστηκε.
Μία συνηθισμένη μαρινάδα για κρέας ή πουλερικά περιλαμβάνει ξίδι, κρασί ή χυμό λεμονιού, λάδι και αρωματικά.Επίσης μπορεί να είναι κρασί μηλίτης ή ξύδι που αρωματίζεται με αρωματικά χόρτα, μπαχαρικά, κρεμμύδια και εμπλουτίζεται με λάδι. Μερικές βαλκανικές ή ανατολικές μαρινάδες περιέχουν και γιαούρτι.
Γαλλικός όρος, marinade
Μία συνηθισμένη μαρινάδα για κρέας ή πουλερικά περιλαμβάνει ξίδι, κρασί ή χυμό λεμονιού, λάδι και αρωματικά.Επίσης μπορεί να είναι κρασί μηλίτης ή ξύδι που αρωματίζεται με αρωματικά χόρτα, μπαχαρικά, κρεμμύδια και εμπλουτίζεται με λάδι. Μερικές βαλκανικές ή ανατολικές μαρινάδες περιέχουν και γιαούρτι.
Γαλλικός όρος, marinade
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου