18/10/11

Μαρινάρισμα

Η παραμονή για αρκετό χρόνο, τροφίμων (κρεατικών, πουλερικών, ψαριών ή λαχανικών), μέσα σε υγρό που τα μαλακώνει και τα κάνει νόστιμα. Η μαρινάδα συνήθως σουρώνεται και χρησιμοποιείται αργότερα σαν βάση για τη σάλτσα που συνοδεύει το υλικό που μαριναρίστηκε.

Μία συνηθισμένη μαρινάδα για κρέας ή πουλερικά περιλαμβάνει ξίδι, κρασί ή χυμό λεμονιού, λάδι και αρωματικά.Επίσης μπορεί να είναι κρασί μηλίτης ή ξύδι που αρωματίζεται με αρωματικά χόρτα, μπαχαρικά, κρεμμύδια και εμπλουτίζεται με λάδι. Μερικές βαλκανικές ή ανατολικές μαρινάδες περιέχουν και γιαούρτι.


Γαλλικός όρος, marinade

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου