6/10/11

Γιαπράκια

Ντολμάδες που είναι τυλιγμένοι είτε σε λαχανόφυλλα είτε σε αμπελόφυλλα γεμιστοί με κιμά και ρύζι.

Οι Μακεδόνες σερβίρουν γιαπράκια με λαχανόφυλλα, χοιρινό κιμά και ρύζι ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Στη Σύμη, τα γιαπράκια τα τυλίγουν με κυκλαμινόφυλλα και τα γεμίζουν με φάβα
Στη Καππαδοκία γεμίζουν τα γιαπράκια με ρύζι και πλιγούρι, ενώ στη Ρούμελη όταν λένε "γιαπράκια" εννοούν κολοκυθοκορφάδες ή αμπελόφυλλα γεμιστά με ρυζι.

Λέγονται και "Ντούμπες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου