20/9/11

Στραγάλια

Τα στραγάλια γίνονται από τα φρέσκα ρεβίθια, που αρχικά ψήνονται 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια μουσκεύονται με νερό και ξαναψήνονται.
Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται τρεις φορές, σε διαφορετικούς χρόνους και ποσότητες νερού έως ότου τα βουτήξουν σε αλατόνερο ή σε πικάντικη σάλτσα. Μετά τα ψήνουν στον νταβά, ειδικό σκεύος με χάλκινη βάση και ξύλινο αναδευτήρα που περιστρέφεται και ανακατεύει τα στραγάλια.
Στη συνέχεια ο μάστορας, χωρίζει τα μεγέθη περνώντας τα από τα ειδικά κόσκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου