10/9/11

Ολλαντέζ

Είδος αφράτης λεμονοκίτρινης (στο χρώμα) σάλτσας που παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, βούτυρο και κρόκους αυγών.Σερβίρεται ζεστή με λαχανικά, ψάρια, αυγά.

Ιστορία. Πολλοί ιστορικοί λένε ότι παλιά η συγκεκριμμένη σάλτσα λεγόταν Σ. Isigny απο την ομώνυμη πόλη στη Νορμανδία την Isigny-sur-Mer, που ήταν ονομαστή για το βούτυρό της. Ακόμη και σήμερα η Νορμανδία θεωρείται η πρωτεύουσα της κρέμας. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η παραγωγή κρέμας στην Νορμανδία έπεσε έτσι αναγκάστηκαν να την εισάγουν απο την Ολλανδία. Ετσι η ονομασία άλλαξε για να δείχνει τη πηγή παραγωγής της κρέμας.


Σάλτσα Ολλαντέζ - Hollandaise sauce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου