9/9/11

Σησαμέλαιο

Είναι λάδι υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης και αποτελεί μια από τις πλουσιότερες σε αντιοξειδωτικές ουσίες διατροφικές πηγές. Περιέχει ένα ισχυρότατο πλέγμα αντιοξειδωτικών, το οποίο αποτελείται από βιταμίνη Ε και τις λεγόμενες λιγνάνες*. Είναι ιδανικό για κάθε μαγειρική χρήση και οι δυνατότητες χρησιμοποίησης του στη Μεσογειακή κουζίνα είναι απεριόριστες. Αντικαθιστά στην καθημερινή μαγειρική οποιοδήποτε άλλο λάδι, σε συνταγές που μπορούν να συνδυάζουν δημιουργική μαγειρική, γεύση και υγεία.

*Οι λιγνάνες είναι χημικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους οι οποίες περιέχουν π-υδροξυ-φαινυλοπροπάνιο. Το σησάμι περιέχει σημαντικές ποσότητες χαρακτηριστικών λιγνανών, όπως η σεσαμίνη και η σεσαμολίνη. Πρόσφατα, νέες λιγνάνες ανακαλύφθηκαν στο σησάμι με σημαντικές αντιοξειδωτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου