Είδος αλλαντικού απο καπνιστό χοιρινό φιλέτο που έχει ωριμάσει σε κρασί. Γίνεται τηγανιτή ή και στη σχάρα. Τρώγεται κομμενο σε φέτες.
Κυπριακής καταγωγής.
Η Νena Mirmiroglou συμπληρώνει : "Ωριμάζει σε μπρούσκο κόκκινο κρασί αλατισμένο και με σπασμένο κόλιαντρο ξερό. Μετά κρεμιέται να στεγνώσει και μετά καπνίζεται. Τρώγεται ωμό (που δεν είναι ωμό) κατ αρχήν. Μπορεί να τηγανιστεί με ή χωρίς αυγά. Δεν θεωρείται συνοδευτικό τυριών. "Κατεβαίνει" ανεξάρτητη".
Ωριμάζει σε μπρούσκο κόκκινο κρασί αλατισμένο και με σπασμένο κόλιαντρο ξερό. Μετά κρεμιέται να στεγνώσει και μετά καπνίζεται. Τρώγεται ωμό (που δεν είναι ωμό) κατ αρχήν. Μπορεί να τηγανιστεί με ή χωρίς αυγά. Δεν θεωρείται συνοδευτικό τυριών. "Κατεβαίνει" ανεξάρτητη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις. Είναι πολύτιμες. Διορθώνω άμεσα αυτό περί συνοδευτικού τυριών.
ΑπάντησηΔιαγραφή