18/9/11

Λούντζα

Είδος αλλαντικού απο καπνιστό χοιρινό φιλέτο που έχει ωριμάσει σε κρασί. Γίνεται τηγανιτή ή και στη σχάρα. Τρώγεται κομμενο σε φέτες.

Κυπριακής καταγωγής.

Η Νena Mirmiroglou συμπληρώνει : "Ωριμάζει σε μπρούσκο κόκκινο κρασί αλατισμένο και με σπασμένο κόλιαντρο ξερό. Μετά κρεμιέται να στεγνώσει και μετά καπνίζεται. Τρώγεται ωμό (που δεν είναι ωμό) κατ αρχήν. Μπορεί να τηγανιστεί με ή χωρίς αυγά. Δεν θεωρείται συνοδευτικό τυριών. "Κατεβαίνει" ανεξάρτητη".

2 σχόλια:

  1. Ωριμάζει σε μπρούσκο κόκκινο κρασί αλατισμένο και με σπασμένο κόλιαντρο ξερό. Μετά κρεμιέται να στεγνώσει και μετά καπνίζεται. Τρώγεται ωμό (που δεν είναι ωμό) κατ αρχήν. Μπορεί να τηγανιστεί με ή χωρίς αυγά. Δεν θεωρείται συνοδευτικό τυριών. "Κατεβαίνει" ανεξάρτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις. Είναι πολύτιμες. Διορθώνω άμεσα αυτό περί συνοδευτικού τυριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή