20/9/11

Λουκούμι

Μείγμα απο νερό- ζάχαρη-γλυκόζη και άμυλο που βράζει για δύο ώρες, ενώ ο μάστορας ανακατεύει το μείγμα συνεχώς με ξύλο.
Για άρωμα και χρώμα, ρίχνονται ξηροί καρποί όπως,φιστίκια ή αμύγδαλα, ανάλογα με το είδος λουκουμιών, προς το τέλους του βρασμού.
Οταν το μείγμα δέσει αδειάζεται σε ξύλινα τελάρα, στρωμένα με ζάχαρη άχνη. Μετά μπαίνει στο ψυγείο.
Στο τέλος αναποδογυρίζεται σε ξύλικο πάγκο στρωμένο με άχνη ζάχαρη και κόβεται με το μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου