13/9/11

Τόφου

Είδος συνοδευτικού που παρασκευάζεται από γάλα σόγιας, λιωμένη σαν πουρέ, βρασμένη και μετά φτιαγμένη ζελέ με μια πηκτική ουσία. Η παρασκευή του τόφου μοιάζει με εκείνη του τυριού, αλλά η βασική διαφορά εγκειται στο ότι το ρόλο του γάλακτος τον αντικαθιστούν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας

Πλούσιο σε βιταμίνες φυτικής προέλευσης, χρησιμοποιείται σε σαλάτα, με ζυμαρικά, τηγανητό, σε κεφτέδες.Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Απω Ανατολής καθώς και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία.

Ιστορία :
Η πρώτη αναφορά του τόφου (ως Ντουφού) είναι απο τον κινέζο Τάο Φού, γύρω στο 950 μ.χ. Στην Ευρώπη εμφανίσθηκε γύρω στα 1700 έγινε όμως δημοφιλές τη δεκαετία του 1970 σαν εναλλακτική διατροφική επιλογή.

Tofu







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου