13/8/11

Κουρ Mπουϊγιόν

Γαλλικός όρος για αρωματικό απλό ζωμό. Ετοιμάζεται συχνά με κρασί, που χρησιμοποιείται για βράσιμο ψαριού ή για κλασσικές σάλτσες.


Court-bouillon

2 σχόλια:

  1. το court-bouillon δεν ειναι μονο για ψαρι. Θεωρητικα ειναι ο πιο απλος ζωμος, καθως δεν υπαρχει "ζωμος λαχανικων" με τον οποιο φτιαχνουμε τις υπολοιπες παρασκευες. Αν κανω λαθος συγγνωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, είσαι σωστός/ή και το διόρθωσα.

      Διαγραφή