24/7/11

Gravlax

Φιλέττο, ή λεπτές φέτες ωμού σολωμού, που έχει γίνει παστός με ζάχαρη, αλάτι και φρέσκο άνιθο.

Ιστορία
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν φαγητό των ψαράδων που αφού αλάτιζαν το σολωμό τον έθαβαν στην άμμο λίγο πιο πάνω απο τη κορυφογραμμή της παλίρροιας για να "ψηθεί". Το όνομα "grav" στα Σουηδικά σημαίνει "τάφος" ή " τρύπα στο χώμα". Σήμερα αντί για θάψιμο στην άμμο ο σολωμός τοποθετείτε σε μία ξερή μαρινάδα απο αλάτι, ζάχαρι, άνηθο και μένει εκεί για μερικές μέρες.

Σουηδικής καταγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου